پریناز ایزدیار متولد 8 شهریور 1364 بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر است. بار نخست در سریال «5 کیلومتر تا بهشت» دیده شد. در سریال زمانه نقش وکیل جوانی به نام ارغوان را بازی میکرد و با آن به شهرت رسید. کیفیت کارهایی که میکند، برایش مهمتر از کمیت آن است و حساسیت زیادی در انتخاب نقش به خرج میشود. شاید کمتر کسی باور کند که حدود یک دهه از بازیگری پریناز ایزدیار گذشته است. چراکه در آثار زیادی دیده نشده ولی همه کارهایش باکیفیت است. بازی درخشان او در فیلم سینمایی «ابد و یک روز» را به خاطر داریم که برای آن فیلم، برنده سیمرغ بلورین هم شد. ایزدیار اکنون در سریال پرطرفدار شهرزاد، در نقش شیرین ایفای نقش میکند که آن کاراکتر هم با استقبال زیادی روبهرو شده است.
دوران کودکی و نوجوانی
پریناز ایزدیار در خانوادهای تحصیلکرده در بابل به دنیا آمد. پدرش ساروی و مادرش اهل بابل است و به گفته خودش تسلط کامل به زبان مازندرانی دارد. پریناز در دوران کودکی بهشدت شیطان بوده و کم خرابکاری نداشته. ورج و وورجه کردن توی کوچه و کشیدن نقاشی روی درودیوار از علایق او در کودکی بود. حتی میگوید در کوچه با برادرم و دیگر پسرها فوتبال بازی میکردم. همان دوران یک دورهای برای شغل پدرش به تهران مهاجرت کرده و چند سالی را در تهران میگذرانند. او دوباره به همراه خانوادهاش به دیار مادری برمیگردد اما درنهایت پایتختنشین میشود. خواهر و برادرش هر دو پزشک هستند. این مسئله کار پریناز نوجوان را برای بازیگر شدن دشوار میکرد. در خانواده همه انتظار داشتند او هم پزشک یا وکیل شود که شغل پدرش است. پریناز ایزدیار به همین دلیل مجبور شد در دبیرستان رشته تجربی را انتخاب کند؛ اما در پیشدانشگاهی تغییر رشته داد و خانوادهاش بالاخره رضایت دادند تا یکی از زیرشاخههای به قول خودشان سرو سنگینتر هنر یعنی گرافیک را انتخاب کند. پدرش مخالف پروپاقرص بازیگر شدن او بود؛ بههرحال تمام این مخالفتها مانع او نشد و سرانجام، سرنوشت پریناز ایزدیار به بازیگری ختم شد.
آغاز فعالیت هنری
در دوران دانشجویی به اصرار یکی از دوستانش برای فیلم «یک مرد یک شهر» تست بازیگری داد و پذیرفته شد. پریناز هیچگاه آموزش آکادمیک بازیگری ندیده است و به گفته خودش صحنههای فیلمبرداری برایش بهترین کلاس درس است. او بعد از «یک مرد یک شهر» مطالعاتش درزمینهی سینما را افزایش داد و به مدت سه سال با دانشجویان بازیگری تمرین میکرد. استعداد بالایی از خود نشان میداد اما برای دیده شدن نیاز به یک جرقه داشت. دعوت به تلهفیلم «همان روز» همان جرقه سرنوشتساز بود. بهواسطه آشنایی باشبنم قلی خانی در آن تلهفیلم، بهعلیرضا افخمی معرفی شد. افخمی که آن روزها سخت دنبال یک بازیگر برای سریال جدیدش «5 کیلومتر تا بهشت» بود، ایزدیار را گزینه خوبی دید. پریناز ایزدیار برای اولین بار با سریال «5 کیلومتر تا بهشت» در تلویزیون دیده شد و رؤیای ممنوعهاش به تحقق پیوست. ایزدیار در آن سریال نقش یک روح را بازی میکرد. البته ناگفته نماند، او قبل از آن هم در یکی از اپیزودهای «شاید برای شما هم اتفاق بیفتد» نقش کوتاهی بازی کرده بود. پریناز ایزدیار همان سال در سریال «مثل یک کابوس» شهرام شاهحسینی نیز نقشآفرینی کرد.
به شهرت رسیدن
و اما هر داستان نقطه اوجی دارد و هر بازیگر شهرتش را مدیون آن نقطه اوج است. برای پریناز ایزدیار سریال «زمانه» ساخته حسن فتحی، این نقطه اوج بود. ایزدیار در این سریال خوش درخشید نامش در میان مخاطبان و مطبوعات مطرح شد. او در «زمانه» نقش وکیل جوانی به نام ارغوان بازی میکرد که در طول سریال دچار افتوخیزهای درونی و بیرونی فروانی میشود. پریناز ایزدیار به خوبی این کاراکتر احساسی را به تصویر کشید و سر زبانها افتاد. با آن سریال به اوج رسید و در اوج ماند. بعد سریال «زمانه» پریناز ایزدیار را چه در تلویزیون و چه در سینما، قدرتمند و تأثیرگذار دیدهایم. به گفته خودش حسن فتحی بهترین استاد او بوده و هر بار سر صحنههای فیلمبرداری حسن فتحی نکاتی بسیاری را میآموزد. او همچنین مجموعه «زمانه» را یکی از بهترین تجربههای دران کاریاش میداند. پریناز ایزدیار در پروژه بعدی نیز بازیگر حسن فتحی شد و با او به «شهرزاد» رفت. سریال «شهرزاد» که اولین کار فتحی در شبکه نمایش خانگی است با استقبال فراوانی روبهرو شد. فصل سوم آن نیز در حال ساخت است. پریناز ایزدیار بازهم در این اثر در نقش یک کاراکتر چالشبرانگیز به نام «شیرین» ظاهر شد و پتانسیل بالای خود را نشان داد. شیرین به گفته پریناز ایزدیار کاراکتری است که بیش بقیه از شخصیت خودش دور است. پریناز ایزدیار همچنین جایزه بهترین بازیگر زن شانزدهمین جشن حافظ را برای این فیلم از آن خود کرد.
پریناز ایزدیار در سینما
این بازیگر جسور و مصمم کارش در سینما را با «یک شهر یک مرد» ساخته حسن هدایت آغاز کرد. همانطور گفتیم این فیلم بهطورکلی نقطه آغاز بازیگری وی بود. بعد از آن ایزدیار در زمینه سینما خوششانس بود هر بار در مقابل دوربین کارگردان مطرحی قرار گرفت. او در «اینجا بودن من»، «ورود آقایان ممنوع»، «خط ویژه»، «این سیب هم برای تو» و «360 درجه» با کارگردانان مطرحی مثل بهرام توکلی، رامبد جوان، مصطفی کیایی، سیروس الوند و سام قریبیان همکاری کرد. سپس در سال 1394 با «ابد و یک روز» سعید روستای بروی پرده آمد و سیمرغ گرفت. «ابد و یک روز» همه جوایز سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر را درو کرد. پریناز ایزدیار نیز در آن جوایز سهیم بود و برای نقش سمیه، جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن را گرفت. سال بعد ایزدیار با سه فیلم «ویلای ها» ساخته منیر قیدی، «یک روز بخصوص» همایون اسعدیان و «تابستان داغ» ابراهیم ایرج زاده، به فجر آمد. او بار دیگر برای «تابستان داغ» نامزد دریافت سیمرغ بلورین شد که این بار جایزه را کس دیگری گرفت. در سال 1396 نیز پریناز ایزدیار سه فیلم سینمایی را در نوبت اکران دارد. شهاب حسینی، مانی حقیقی و رامتین لوافی سازندگان این 3 اثر هستند.
تئاتر و فعالیتهای دیگر
پریناز ایزدیار بهجز سینما و تلویزیون در تئاتر هم فعالیت داشت است. در سال 1393 نمایش «یک کیک کوچولو» با بازی پریناز ایزدیار بروی صحنه رفت. ایزدیار چندین و چند تلهفیلم هم بازی کرده که بیشترش به قبل از شهرتش بازمیگردد. او در این تلهفیلمها با کارگردانانی مثل فرزاد مؤتمن، مسعود آب پرور و علیرضا امینی همکاری نموده است
ایزدیار جوان مدتی در رشته گرافیک فعالیت کرده است که بعد از شروع بازیگری بهصورت حرفهای، بهطورکلی آن را کنار گذاشته است. او قبل از آن نیز در یکسری شوهای اسلام بهعنوان مدل مانتو و روسری شرکت میکرد. بحث مدل بود او که مدتی بر سر زبانها بود فقط محدود به همین شوهای اسلامی آن هم در دورهای کوتاه است.
حواشی
ایزدیار بهتازگی که گیاهخواری را شروع کرده است. البته نه برای رژیم غذایی و کاهش وزن بل به خاطر اینکه میگوید دلش برای حیوانات میسوزد. خیلیها نیز در این تصمیم با او مخالفت کردهاند. او مطمئن نیست چقدر بتوان به این رژیم وفادار بماند اما معتقد است این به شکل اصولی و درست میتوان بدون خوردن گوشت و مرغ و ... نیز تمام احتیاجات بدن را تأمین کرد. بد نیست بدانید موسیقی، دریا از دیگر علایق پریناز ایزدیار هستند.
پریناز ایزدیار چندی پیش با دستاویز قرار دادن زلزله کرمانشاه، علاقه خود به حیوانات را مجدد نشان داد. او با قرار دادن عکس یک سگ در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «همین دستوپاهایی که با سنگ و چوب میزنند، اینقدر توی آوار برای نجات آدمها تلاش کرده که دستوپاهایش زخمی شده. به کسی برنخورد، این پست به معنای بیاهمیت بودن انسانها نیست. فقط یک یادآوری کوچیکه که یادمون نره سگها نهتنها نجس نیستند بلکه خیلی هم خوب و بدرد بخورن.
پریناز که 30زسالگی را گذرانده، هماکنون مجرد است اما علاقه زیادی به ازدواج و مادر شدن نشان داده است. پریناز ایزدیار میگوید: من ازدواج کردن را دوست دارم. بخصوص که عاشق بچه هستم و عاشق تجربه کردن احساس مادری؛ اما فکر میکنم ازدواج یک پختگی لازم دارد که من هنوز به آن نرسیدهام.
پریناز ایزدیار خیلی رفیقباز و معاشرتی نیست. او میگوید: «دوستان من همیشه محدود بودند زیرا ترجیح میدهم با کسی دوستی و معاشرت داشته باشم که حرفی برای گفتن با او داشته باشم و بتوانم راحت با او حرف بزنم. زیاد اهل مهمانی و بیرون رفتن نیستم. خانه ماندن را ترجیح میدهم.» او در اوقات بیکاری بیشتر خود را مشغول به خواندن کتابهای فلسفه و روانشناسی میکند و از هر فرصتی برای همصحبتی با مادر و خواهرش دریغ نمیکند.
ایزدیار در اینستاگرام خود به پاسخگویی انتقادات کرمانیها از سریال شهرزاد پرداخت: «عزیزان دل کرمانی. هموطنهای نازنین من اول اینکه داستان سریال شهرزاد مربوط به سال 1332 است و اون زمان هیچ شهری حتی ذرهای به شکل امروز نبود. دوم اینکه، شیرین قصه پریناز ایزدیار نیست و با توجه به شخصیت نازپروردهای که دارد از رفتار اجتماعی درست و ادبیات کلامی درست برخوردار نیست.» بسیاری از هموطنان کرمانی، بعد از تماشای اولین قسمتهای سریال شهرزاد معتقد بودند شخصیت شیرین و آقابزرگ (علی نصیریان) تصویر بدی را از مردم کرمان نمایش میدهد.